De lezerspagina van Buzzboeken

Discussie | Wat waren voor jou helende boeken?

http://schrijversbende.nl/bz_book/de-jongen-die-opgroeide-als-hond-maia-szalavitz/Dat ingrijpende gebeurtenissen een mens – en zelfs zijn kinderen – voor het leven kunnen tekenen, weten we allemaal. Dat dat ook geldt voor sluipender zaken als pesten is ook algemeen bekend. Hoe een en ander precies werkt, is echter niet altijd even makkelijk te begrijpen en de mensen om wie het gaat, kunnen het ook niet altijd even goed uitleggen. Daarom kan het zo verhelderend zijn om boeken te lezen die zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen of de eigen ervaring van de schrijver.

Hiernaast (en anders hier) vind je er een paar. Maar er zijn er natuurlijk veel meer! Vandaar onze vraag aan jou. Wat waren voor jou helende boeken en waarom? Of heb je misschien nog tips voor anderen?

Share Button

  1. ‘De helende kracht van vergeving’ van Hans Stolp. Geen dik boek, maar raakt wel de kern waarom het draait na het meemaken van een traumatische ervaring.

  2. Als Christen heb ik veel aan mijn Bijbel en de helpende gesprekken hierover van onze pastoraal medewerker

  3. Je mag me altijd bellen en Verlaat verdriet hebben helend gewerkt bij mijn verdriet na een verlies

  4. Mijn grote inspirator is dr. Albert Ellis. Zijn boeken over Rationeel Emotieve Therapie (R.E.T.) hebben mij doen inzien dat ik omstandigheden niet kan veranderen, maar wel de manier waarop ik erover denk. Dat laatste bepaalt of ik geestelijk lijden toelaat of er anders mee omga. Het is al jaren mijn lijfspreuk. Als moeder van een dochter met schizofrenie, ADD en drugsverslaafd én een andere dochter met ADHD en een onbehandelde persoonlijkheidsstoornis heb ik een lange weg afgelegd voordat ik zover kwam. Dr. Albert Ellis is helaas overleden, maar zijn boeken blijven van onschatbare waarde!

  5. Zie mij, filosofie van de ijdelheid van Frank Meester
    IJdelheid is nodig, zonder ijdelheid was er geen literatuur, kunst, topsport of wetenschap. Een leuk filosofisch boek

geef een reactie